Naujienos ir pranešimai spaudai

Atgal į naujienas
2019 02 28

Pranešimas spaudai


„Novaturas group“ laimi specialų Varšuvos vertybinių popierių biržos apdovanojimą

Varšuvos vertybinių popierių birža įvertino ir apdovanojo „Novaturas Group“ už praėjusių metų dvigubą debiutą vertybinių popierių biržose Varšuvoje ir Vilniuje. „Novaturo“ generalinei direktorei Audronei Keinytei apdovanojimas buvo įteiktas vasario 26 d. vykusiame „Stock Market Review Gala“ renginyje Varšuvoje.

Kiekvienais metais Varšuvos vertybinių popierių birža apdovanoja emitentus, vertybinių popierių biržos narius ir įgaliotuosius patarėjus už ypatingą indėlį į Lenkijos akcijų rinkos plėtrą.

„Novaturas“ buvo įvertintas už dvigubą debiutą Varšuvos ir „Nasdaq Vilnius“ vertybinių popierių biržose. 2018 m. kovo 21 d. bendrovė debiutavo Lenkijos ir Lietuvos vertybinių popierių biržose, po pirminio viešojo akcijų siūlymo (IPO) Lenkijoje, Lietuvoje ir Estijoje. Pirminis viešasis akcijų siūlymas  sudarė 27 proc. bendrovės akcijų, kurių bendra vertė daugiau nei 22 mln. EUR (apie 93 mln. PLN).

„Labai džiaugiamės ir didžiuojamės, kad šis dvigubas „Novaturo” debiutas Varšuvos ir Vilniaus vertybinių popierių biržose sulaukė tokio svarbaus įvertinimo Lenkijos akcijų rinkoje. Mums tai svarbus pasiekimas. Tai buvo pirmasis IPO pasiūlytas investuotojams trijose šalyse ir pirmasis tokios apimties IPO Lietuvoje nuo 2010 metų. Ir mums pavyko sėkmingai debiutuoti biržose –  IPO metu „Novaturo“ akcijas įsigijo šimtai investuotojų. Esu įsitikinusi, kad dėl skaidriai vykdomos veiklos ir komunikacijos mes pritrauksime dar daugiau investuotojų, kurie norės dalyvauti tolesnėje  mūsų įmonės plėtroje“, –  teigia „Novaturo“ generalinė direktorė ir valdybos pirmininkė Audronė Keinytė.  

Vasario mėnesį vykusiuose „Nasdaq Baltijos rinkos apdovanojimuose 2019“ pirmą kartą buvo įvertinti ir kapitalo rinkos dalyviai, labiausiai prisidėję prie Baltijos šalių kapitalo rinkos vystymo. „Metų įvykio kapitalo rinkoje“ apdovanojimą už debiutą Baltijos oficialiajame prekybos sąraše Lietuvoje atsiėmė didžiausias Baltijos šalyse kelionių organizatorius „Novaturas“. 

 

Apie bendrovę „Novaturas“ 

„Novaturo“ Grupė yra didžiausias kelionių organizatorius Baltijos šalyse. Nuo 2018 m. kovo 21 d. „Novaturo“ akcijos kotiruojamos Varšuvos ir „Nasdaq Vilnius“ vertybinių popierių biržose.

1999 m. įkurta bendrovė „Novaturas“ 2004 m. tapo Baltijos šalių rinkos lydere. Šiuo metu „Novaturo“ produktai siūlomi ne tik Baltijos šalyse, bet ir Baltarusijoje, kurioje platinimą vykdo vietos partneriai. 

Dėl patrauklių pasiūlymų įvairovės bei aukštos paslaugų kokybės „Novaturo“ klientų skaičius toliau didėja. Šiuo metu grupė siūlo vasaros ir žiemos atostogų paketus bei pažintines keliones autobusu ir lėktuvu. Klientai gali rinktis iš daugiau kaip 30 atostogų krypčių visame pasaulyje, iš kurių – ir patys populiariausi Pietų Europos kurortai bei rinktinės vietos Šiaurės Afrikoje, Vidurio Rytuose, Azijoje ir Lotynų Amerikoje. 

Vienas iš Grupės strateginių tikslų – išlaikyti pardavimų kanalų įvairovę. „Novaturas“ bendradarbiauja su daugiau kaip 400 kelionių agentūrų, iš jų – su visomis didžiausiomis Baltijos šalių agentūromis bei daugiau kaip 60 Baltarusijoje veikiančių agentūrų. Didžiuosiuose Lietuvos, Latvijos ir Estijos miestuose veikia „Novaturo“ mažmeninės prekybos biurai. Be to, toliau investuojama į e. prekybos kanalo vystymą.

Bendrovės verslo modelis pasižymi didelės apimties veiklos pinigų srautais ir mažomis kapitalo investicijomis Tai suteikia galimybę didelę pajamų dalį išmokėti akcininkams. Reguliarus dividendų mokėjimas – viena svarbiausių bendrovės strategijos dalių. Kiekvienais metais valdyba ketina rekomenduoti dividendais išmokėti 70–80 proc. grynojo bendrovės pelno.