Naujienos ir pranešimai spaudai

Atgal į naujienas
2019 08 20

„Novaturas“ – tarp Lietuvos verslo lyderių

Šiais metais  „Verslo žinios“ pristatė tris Lietuvoje lyderiaujančių įmonių reitingus: „Lietuvos įmonių TOP 1000”, „Lietuvos verslo lyderiai 500“ bei „Paslaugų sektoriaus lyderiai 2018“, kuriuose didžiosios šalies bendrovės surikiuotos atsižvelgiant į tam tikrus kriterijus: verslo augimą, veiklos efektyvumą, naudą darbuotojams, skaidrumą ir indėlį ugdant verslo visuomenę komunikuojant savo patirtį. „Novaturas“ įtrauktas į visus tris lyderiaujančių įmonių sąrašus. 

„Džiaugiamės ir didžiuojamės būdami lyderiaujančių Lietuvos įmonių gretose. Sudarinėdami šiuos reitingus „Verslo žinių“ analitikai vertina ir objektyvius finansinius įmonių duomenis, ir tokius „minkštuosius“ kriterijus kaip skaidrumas, efektyvumas, komunikacija. Pastarieji tampa vis svarbesni norint išlaikyti sėkmingą verslą, nes parodo įmonės brandą, atvirumą visuomenei ir savo klientams, profesionalumą bei patikimumą. Šiemet paskelbtame reitinge „Sektorių lyderiai 2018“, apimančiamedešimt skirtingų verslo sektorių, paslaugų sektoriaus reitinge mes užėmėme pirmąją vietą, o „Lietuvos verslo lyderiai 500“ reitinge esame 21 pozicijoje – aukščiausiai tarp turizmo paslaugas teikiančių įmonių. Tai visos „Novaturo“ komandos nuopelnas“, - kasmet gerėjančius reitingus komentuoja generalinė direktorė A. Keinytė. 

 

„Verslo žinių“ skelbiami reitingai 

Tradiciškai kasmet „Verslo žinios“ skelbia Lietuvos didžiųjų įmonių TOP1000 sąrašą, kuriame įmonės reitinguojamos pagal pardavimo pajamas. Šių metų tūkstančio didžiausių įmonių sąraše pagal 2018 metų pardavimo pajamas (105152 tūkst. eurų) „Novaturas“ užima 79 vietą, pakilęs iš 107 vietos 2017 metų sąraše. 

Kaip skelbia „Verslo žinios“, LVL500 yra gerokai kompleksiškesnis įmonių reitingas nei dienraščio kasmet skelbiamas didžiųjų įmonių TOP1000 sąrašas – reitinge įvertintas ne tik pajamų augimas, bet ir tai, ar įmonė kuria tvarų verslą, dirba efektyviai, uždirbtu pelnu dalinasi su darbuotojais, ar savo sėkmės paslaptimis bei nesėkmių patirtimi noriai dalinasi su bendruomene. „Novaturas“ šiame reitinge užėmė 21 vietą – aukščiausią turizmo bendrovių tarpe.

Šiemet paskelbtame reitinge „Sektorių lyderiai 2018“, apimančiame dešimt skirtingų verslo sektorių, „Novaturas“ paslaugų sektoriaus reitinge užėmė pirmąją vietą. Iš viso paslaugų reitinge rikiuojasi 70 šio sektoriaus įmonių, patekusių į didžiausių bendrovių TOP1000 2018 sąrašą.

Informacijos šaltinis „Verslo žinios“. *Į didžiausių bendrovių (pagal pardavimo pajamas) sąrašą įtrauktos tos įmonės, kurios įstatymų nustatyta tvarka pateikė savo finansines ataskaitas už praėjusius metus Registrų centrui iki einamųjų metų gegužės 31 d.