Naujienos ir pranešimai spaudai

Atgal į naujienas
2024 10 04

„Novaturo“ grupės finansų direktoriumi tapo Darius Undzėnas

Baltijos šalių turizmo rinkos lyderė „Novaturo“ grupė skelbia, kad  nuo spalio 7 d. bendrovės finansų direktoriaus pareigas pradės eiti Darius Undzėnas. Ilgametę ir kompleksinę patirtį finansų valdymo srityje sukaupęs ekspertas jungiasi prie aukščiausio lygio vadovų komandos grupės mastu Lietuvoje, Latvijoje bei Estijoje.
  

„Esame tikri, kad įvairiapusė Dariaus patirtis finansų srityje bei tarptautinėse įmonėse įgyti  vadovavimo įgūdžiai prisidės prie siekio stiprinti „Novaturo“ pozicijas turizmo rinkoje. Tuo pačiu naujajam finansų vadovui keliame strateginį tikslą stiprinti įmonės finansinį pajėgumą, kuris yra svarbus tiek užtikrinant ilgametį mūsų klientų ir partnerių pasitikėjimą, tiek ir kuriant ilgalaikę vertę bendrovės akcininkams“, – sakė „Novaturo“ grupės vadovas Kristijonas Kaikaris.
 
Naujasis bendrovės finansų direktorius daugiau nei 15 metų ėjo įvairias finansų valdymo pareigas transporto ir logistikos pramonės, didmeninės, mažmeninės ir elektroninės prekybos versluose. Pastaruosius 3,5 metų D. Undzėnas buvo finansų vadovu per 1200 darbuotojų turinčioje tarptautinėje logistikos įmonių grupėje „Transmėja“. Prieš tai jis beveik trejus metus vadovavo bendrovės „Willgrow“ (tuometinė „ME Investicija“), kuri kontroliuoja didžiausią Europoje transportavimo įmonę „Girteka Group“, finansų kontrolės grupei ir buvo atsakingas už didelės apimties komandą Lietuvoje, Lenkijoje ir Vokietijoje. Dar anksčiau D. Undzėnas 6,5 metų ėjo „Berner Lietuva“ finansų vadovo pareigas, taip pat dirbo kitų įmonių finansų skyriuose.

„Dėkoju „Novaturo“ vadovybei už man išreikštą pasitikėjimą ir džiaugiuosi prisijungdamas prie didžiausio kelionių organizatoriaus Baltijos šalyse komandos. Tikiu, kad mano sukaupti profesiniai gebėjimai ir orientacija į inovacijas bei technologinius sprendimus, galinčius pagerinti efektyvumą ir operacinius procesus, bus vertinga siekiant „Novaturo“ grupės augimo, finansinio stabilumo bei rezultatų gerinimo. Turizmo rinka yra itin dinamiška, o dabartinė konkurencinė aplinka reikalauja operatyvių ir tuo pačiu ilgalaikės vertės prasme pagrįstų sprendimų, tad esu pasiruošęs prisidėti prie tvaraus bendrovės stiprinimo bei pelningos veiklos užtikrinimo“, – sakė D. Undzėnas.
 
Naujasis „Novaturo“ grupės finansų direktorius pabrėžia, kad pagrindiniai prioritetai prisijungus prie bendrovės bus veiklos efektyvumo užtikrinimas, sprendimai dėl papildomo finansinio kapitalo pritraukimo alternatyvų ir biudžeto optimizavimo, taip pat bendrovės finansų komandos stiprinimas bei kompetencijų plėtra.
 
Primenama, kad rugsėjį bendrovė paskelbė išankstinę 2025 m. vasaros atostogų programą. Ilgiausiai rinkoje veikiantis, jau 26-ąjį sezoną skaičiuojantis kelionių organizatorius klientams siūlo gausiausią regione poilsinių bei pažintinių kelionių asortimentą.
 
Apie įmonę 
„Novaturo“ grupė yra didžiausias ir vienintelis užsakomųjų skrydžių vietinio kapitalo kelionių organizatorius Baltijos šalyse, siūlantis vasaros ir žiemos keliones daugiau kaip 30-yje krypčių visame pasaulyje bei daugiau nei 100 pažintinių kelionių maršrutų. Audituotais duomenimis, 2023 m. „Novaturo“ grupė fiksavo 208,3 mln. eurų pajamų ir aptarnavo 259 tūkst. keleivių Lietuvoje, Latvijoje, Estijoje.