Naujienos ir pranešimai spaudai

Atgal į naujienas
2024 10 14

Preliminarūs „Novaturo“ rugsėjo rezultatai: aukštas užpildymo rodiklis, tvirtos žiemos išankstinių pardavimų pozicijos

Baltijos šalių turizmo rinkos lyderė „Novaturo“ grupė šį rugsėjį gavo 22,6 mln. eurų pajamų – tuo pačiu metu pernai jos siekė 24,1 mln. eurų. Aptarnauta 27 tūkst. klientų, pernai rugsėjį jų skaičiuota 29 tūkst.

Iš viso 2024 m. sausio – rugsėjo mėn. bendrovė fiksuoja 152 mln. eurų pajamų ir 192 tūkst. klientų – atitinkamu laikotarpiu 2023 m. pajamos siekė 164 mln. eurų, o klientų fiksuota 210 tūkst.

„Vasaros sezonu dėl itin plačios kelionių pasiūlos rinkoje stebėjome paklausos sumažėjimą. Tuo tarpu spalį pradėjome su beveik 90 proc. siekiančiu lėktuvų užpildymo rodikliu kelionėms šį mėnesį – tokį rudenį augantį užpildymą pirmiausia vertiname kaip stiprų klientų pasitikėjimą mūsų paslaugomis. Tai lemia mažesnį paskutinės minutės kelionių likutį, kas įmonei indikuoja teigiamas perspektyvas.

 Žiemos kelionių programą, atsižvelgdami į keliautojų elgseną ir pasirinkimus, kai kur mažiname. Tačiau bendrai vertinant žiemos pardavimus matome pozityvią tendenciją, kai keliautojų skaičius lyginant su tuo pačiu laikotarpiu praėjusiais metais išaugęs beveik 20 proc. Visi šie rezultatai pabrėžia „Novaturo“ atsparumą dinamiškomis aplinkybėmis ir išlaikytą lyderystę Baltijos šalių regione“, – komentuoja „Novaturo“ vadovas K. Kaikaris. 

Vasarą Turkijoje apimtims mažėjant dėl pasiūlos gausos rinkoje, turimas platus krypčių asortimentas leido veiklą diversifikuoti. Keliautojai savo atostogoms ir toliau noriai rinkosi jau ne pirmus metus populiarią Juodkalniją, pardavimai ryškiai augo Ispanijos Kosta Brava ir Kosta Dorada kurortuose. 

Vertindama artėjantį žiemos sezoną, ryškesnį augimą bendrovė fiksavo Egipte, Jungtiniuose Arabų Emyratuose (Dubajuje), Kanarų salose. „Novaturo“ klientai gali rinktis ne tik populiariausias poilsines, bet ir tolimąsias egzotines, slidinėjimo kryptines bei pažintinių kelionių programas, kurių kiti kelionių organizatoriai nesiūlo. Rugsėjį išankstiniai žiemos pardavimai Lietuvoje (+23 proc.), Latvijoje (+30 proc.) didesni nei atitinkamu laikotarpiu praėjusiais metais. Estijoje fiksuojamas mažėjimas, o tokius rezultatus bendrovė, kaip jau skelbė, sieja su bendru rinkos sulėtėjimu dėl makroekonominės situacijos šioje šalyje. 

Egipto Šarm el Šeicho ir Hurgados kurortai išlieka pirmoje vietoje tarp Baltijos šalių keliautojų pasirinkimų žiemos atostogoms. Situacija juose šiuo metu yra saugi, viešbučiai aktyviam atostogų sezonui pasiruošę, o keliautojai noriai renkasi šią kryptį. Lyginant su praėjusiais metais, fiksuojama išaugusi paklausa į Egiptą artimiausiems žiemos mėnesiams (37 proc. grupės mastu). Primenama, kad šiuo metu kelionėms į Egiptą nėra taikomi apribojimai. Bet kokiu atveju keliautojų saugumas ir gerovė yra svarbiausi bendrovės prioritetai, todėl „Novaturo“ nuolat stebi saugumo situaciją regione dėl karinio konflikto Artimuosiuose Rytuose, atsakingų institucijų rekomendacijas, taip pat palaiko ryšį su atstovais bei partneriais vietoje. Jei atsirastų tam tikrų pokyčių, bendrovė pasirengusi reaguoti.

Darbą pradėjo naujasis finansų direktorius
Bendrovės finansų direktoriaus pareigas pradėjo eiti ilgametę ir kompleksinę patirtį finansų valdymo srityje sukaupęs Darius Undzėnas. Jis prisijungė prie „Novaturo“ aukščiausio lygio vadovų komandos grupės mastu Lietuvoje, Latvijoje bei Estijoje. 

Pasak naujojo finansų direktoriaus, pagrindiniai prioritetai yra veiklos efektyvumo užtikrinimas bendrovėje, sprendimai dėl papildomo finansinio kapitalo pritraukimo ir biudžeto optimizavimo, taip pat finansų komandos stiprinimas bei kompetencijų plėtra. 

Apie įmonę  
„Novaturo“ grupė yra didžiausias ir vienintelis užsakomųjų skrydžių vietinio kapitalo kelionių organizatorius Baltijos šalyse, siūlantis vasaros ir žiemos keliones daugiau kaip 30-yje krypčių visame pasaulyje bei daugiau nei 100 pažintinių kelionių maršrutų. Audituotais duomenimis, 2023 m. „Novaturo“ grupė fiksavo 208,3 mln. eurų pajamų ir aptarnavo 259 tūkst. keleivių Lietuvoje, Latvijoje, Estijoje.